Over bonusgoederen en fabrieken

Welke fabrieken plaats je en hoeveel?
Plaats reactie
Nofomoa
Site Admin
Berichten: 195
Lid geworden op: 30 jan 2018, 14:12

Over bonusgoederen en fabrieken

Bericht door Nofomoa » 08 feb 2018, 14:44

Er zijn drie 'levels' of 'tiers' met goederen:
t1: marmer, staal, hout
t2: kristal, boekrol, zijde
t3: elixer, toverstof, edelsteen

Wat zijn je bonusgoederen?
Iedere speler heeft drie bonusgoederen: 1 in ieder level. Dus bijvoorbeeld: marmer, zijde en edelsteen.
Je kunt op twee manieren zien wat je bonusgoederen zijn.
In je stadhuis: onder het tabje "relikwieën" staan op de onderste rij je drie bonusgoederen (enigszins afgeschermd als je deze nog niet hebt vrijgespeeld).
Op de wereldkaart: als je met de muis beweegt rond je stad, zul je verschillende goederen zien per gebied. De goederen recht bovenaan en schuin links- en rechtsonder zijn de bonusgoederen. J ekunt op de wereldkaart op die manier van al je buren ook zien wat zijn produceren.

Deze bonusgoederen produceer je veel sneller dan de andere goederen. Al in het begin produceert je bonusfabriek bijna 3 x zo veel. Dat verschil loopt alleen maar op naarmate je meer relikwieën verzamelt, tot wel 700%.

Welke fabrieken bouw je?
Stel je bouwt van alle t1 goederen een fabriekje. Je bonusfabriek zal nagenoeg meteen al 3 x zoveel goederen produceren ten opzichte van de andere twee.
Dit betekent dat het bouwen en upgraden van niet-bonusfarieken een ontzettende verspilling van ruimte en bevolking is. In plaats van die 2 moeizaam producerende fabrieken kun je ook twee uitstekend draaiende fabrieken plaatsen. Dat levert véél meer goederen op voor dezelfde investering.

Hoe kom je dan aan alle benodigde goederen?
Om te kunnen spelen en groeien heb je uiteraard alle soorten goederen nodig. Ook je niet-bonusgoederen.
Het aardige is dat iedereen een andere mix van bonusgoederen heeft. Dit maakt handel makkelijk en levendig. Iedereen zet ruilhandel met zijn bonusgoed, er zal dus vaak aanbod zijn in het handelsgebouw. Niet alleen van je BS-genoten, maar ook van je buren op de wereldkaart. Bovendien kun je daar zelf zoveel ruilhandel op zetten als je maar wil.
Ieder handeltje krijgt een sterrenkwalificatie van het spel. De norm is twee sterren, dat betekent binnen dezelfde tier een 1-op-1 ruil (100 staal voor 100 hout bijvoorbeeld). Tier-verschrijdende handel is standaard 1 op 4 (t1 tegen t2) of 1 op 8 (t1 tegen t3). Twee sterren handel zal ook door je buren worden aangepakt.
Duurdere handel (dus 1 ster of zelfs 0 sterren) is scheef. Deze wordt normaal gezien ook niet aangenomen door anderen, aangezien zij teveel zullen betalen voor je goederen. Binnen de BS kan dit voor kleinere spelers (minder dan 10.000 punten) wel en voor overige spelers in overleg. Je zal namelijk maar vreselijk om iets verlegen zitten.

En hoeveel fabrieken bouw je dan?
Dit is geen in beton gegoten wetenschap, maar een handreiking waarmee je in principe voldoende zou moeten kunnen produceren om te groeien en bij te dragen aan toernooien e.d. Probeer je fabrieken steeds zo ver als mogelijk te upgraden.

6 t1 fabrieken
4 t2 fabrieken
3 t3 fabrieken
8 werkplaatsen
We don't stop playing because we grow old. We grow old because we stop playing. (George Bernard Shaw)

Plaats reactie